Головна » 2011 » Липень » 01

АСТАРТА ввела в експлуатацію елеватор в Хмельницькій області.



У Війтівцях Хмельницької області введений в експлуатацію новий сучасний елеватор регіонального об'єднання "Волочиськ-агро" агропромхолдингу "Астарта-Київ". Елеватор приступив до приймання, очищення й сушки зерна нового врожаю.

Потужності елеваторного комплексу з сушки ранніх зернових складають 50 тон/годину, потужності з відвантаження - 1000 тон/добу. Елеватор розрахований на одночасне зберігання 10 тис. тон зернових в складах силосного типу і 8 тис. тон підлогового зберігання. Наступного року планується збільшити потужності силосного зберігання до 27 тис. тон. Крім того, очищене та висушене зерно до відвантаження може зберігатися в герметичних поліетиленових рукавах, майданчики для яких підготовлені поблизу елеватора.

Устаткування для елеватора виробництва ... Читати далі »

Просмотров: 1015 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

Старт першості України серед аматорів у першій групі


На старті першості України серед аматорів у першій групі волочиська команда «Збруч-Агро» приймала дунаєвецький «Верест-ІНАПІК» – лідери торішнього чемпіонату області у вищій групі. На стадіоні «Юність» при 500 глядачах виграли господарі – 4:2 (1:1).



Старт чемпіонату України серед аматорських колективів став для Волочиська історичним, адже до цього місцева футбольна команда не брала участі в турнірах подібного рівня. Перший крок став успішним, хоча не таким яскравим, як того можливо хотілося господарям.



По-перше, початок сезону, і команда ще не набрала того ходу, на який розраховують тренерський штаб і вболівальники команди. По-друге, було помітно банальну недооцінку суперника, очевидно господарі хотіли виграти «малою кров’ю».

Перший тайм ... Читати далі »
Просмотров: 528 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)




Товариський матч "Динамо" (Хмельницький) - "Збруч-Агро" (Волочиськ) - 1:2

Просмотров: 665 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

Футбол у Волочиську

14 травня 2011 року у Волочиську відбувся ІІ тур чемпіонату Хмельницької області з футболу серед команд вищої групи. Перед початком футбольної зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваль та голова федерації футболу Волочиського району Євген Сіньков офіційно відкрили футбольний сезон 2011 року. Волочиський «Збруч» приймав на своєму полі команду «Полонь» з міста Полонне. 

Спочатку між собою силами помірялися юнацькі склади. За результатом зустрічі зафіксовано нічию – 1:1. А потім відбулася гра основних складів, яка пройшла у гострій та цікавій боротьбі: спершу рахунок відкрили футболісти команди «Збруч», але і гості не пасли задніх, зуміли відіграти м’яч. Та довго і цей рахунок не протримався, оскільки господарям поля вдалося ще двічі забивали м’яч у ворота полончан.

Отже, з рахунком 3:1 пер ... Читати далі »
Просмотров: 696 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)


НА ВЕСІЛЬНИЙ РУШНИЧОК ПІД ЗВУКИ ВАЛЬСУ МЕНДЕЛЬСОНА

Впродовж віків українці виробили власну систему обрядів, звичаїв і вірувань, морально-естетичних форм, які передавалися з покоління в покоління. Особливою пишністю славився подільський весільний обряд, що був і залишається радісною подією у житті молодят та їх батьків. Весіллю передувало сватання і освідчення нареченій, дарування жениху і сватам рушників і звичайно ж розпивання «могоричу». А саме весілля розпочиналося в суботу і закінчувалося лише у вівторок. На святкування запрошувалась уся громада.

З плином часу, ми в певній мірі відступили від звичаєвих канонів наших предків, однак незалежно від того, весільне торжество у подолян все ж залишається сакральним втіленням родинного свята і носить незвичайний характер.

Мабуть, не гірше святкувати цей пам’ятний де ... Читати далі »
Просмотров: 645 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

В Хмельницькій області призначили ще чотирьох очільників районів


Трьох з них вже офіційно представив губернатор
Відтепер Ярмолинецьку районну державну адміністрацію очолюватиме – Іван Кирилюк, Волочиську – Ігор Добжанський, Віньковецьку – Анатолій Панасевич, Славутську – Олег Несен.
До речі, перепризначеним на посаду голови Білогірської райдерж- адміністрації нещодавно став й соціаліст Володимир Кобера. Як і очікувалося, він залишиться у своєму кріслі ще принаймні на рік – допрацює до пенсії. Наразі в області без новопризначених голів залишилося лише чотири райдерж- адміністрації.

Біографічні довідки

Іван Іванович Кирилюк, 1957 року народження, родом із с. Завадівка Чемеровецького району. Має вищу освіту, яку здобув у Національному аграрному університеті (Київ). Депутат Чемеровецької районної ради п’ятьох скликань. До призначення ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

Кінець... на світанку



На одного учня менше стало в класі. В одній сільській школі було шість учнів у восьмому, залишилося лише п’ять. Вільне місце за партою. Наче тінь підлітка блукає в оцих шкільних стінах жахливим німим докором. Усім, хто залишився. Пішов у небуття. Трагічна втрата... Сумно у класі, у школі, у селі, віддаленому від Волочиська. 


***


Укоротив собі віку хлопчик на ім’я Діма... Була субота, лютий. У клубі на дискотеці розважалися його однолітки. Близько 24 години нещасна мати знайшла свою дитину в шафі. У зашморгу. Приголомшені класний керівник, учителі. Ніхто не може пояснити як, чому це сталося?.. Психологи переконують, що перед тим, як залишити цей грішний світ, самогубець відправляє сигнал оточенню. Мовляв, має лихий намір. Невже Діма не відправляв оцей сигнал? Педагогічний колектив «хором» каже, що «нічого не одержали». Розповідають, ... Читати далі »
Просмотров: 615 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

Тривожні очікування грандіозних акцій протесту не виправдалися. Мітинг "Повстань, Україно”, що пройшов у Тернополі на Театральному майдані, не був велелюдним. 


Площа 16 вересня була заповнена менш ніж наполовину. Можливо, основною перешкодою стали несприятливі погодні умови — було досить холодно і дощило. В основному на майдан прийшли люди старшого віку. Також на площі були помічені і високі чини з правоохоронних органів, представники політичних та громадських організацій. Усе пройшло на диво мирно, без будь-яких ексцесів.


Виконуючий обов’язки голови обласної організації партії "Батьківщина” Василь Деревляний у своєму виступі зазначив, що дана акція повинна покласти край корупції, бандитизму і злидням. За його словами, влада робила усе, щоб ця акція не відбулася. Разом з тим їм таки вдалося відправити 250 тернополян а ... Читати далі »
Просмотров: 660 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)

Лікарня

Приміщення нової центральної районної поліклініки готово на 75 відсотків. 



Для завершення робіт потрібно ще шість мільйонів гривень
Термін здачі споруди в експлуатацію минув в 1993 році. З тих пір через недостатнє її фінансування будівництво велося дуже повільно. Три роки назад воно було припинено повністю зупинено. " Зараз готовність споруди складає близько 75 відсотків. Для закінчення будівництва нам потрібно ще шість мільйонів гривень. З проханням посприяти з фінансуванням робіт ми неодноразово зверталися до народних депутатів України, нам обіцяли допомогти, однак поки що цього не сталося", - розповів головний лікар Волочиської центральної районної лікарні Дмитро Береговий.

... Читати далі »

Просмотров: 553 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)



Мітинг Памяті, присвячений 24-й річниці Чорнобильської катастрофи, відбувся 26 квітня 2010 року у місті Волочиськ, Хмельницької області.

Просмотров: 613 | Добавил: admin | Дата: 01.07.2011 | Комментарии (0)