Головна » 2012 » Квітень » 27 » Символіка Волочиського району ГЕРБ ПРАПОР їх значення!!!!!!!!!!!
16:30
Символіка Волочиського району ГЕРБ ПРАПОР їх значення!!!!!!!!!!!

Опис Герба Волочиського району
 
001.jpgВ основі герба щит прямокутної форми, закруглений до низу (іспанський), співвідношенням ширини до висоти, як 7:8. Щит розділений (розсічений) по вертикалі хвилястою (S-подібною) лінією (хвилясто-двочасний). Права частина синього, ліва – червоного кольорів. Поверх них (один над другим) два жовтих (золотих) струги (човни), зворотно-обернених відносно кольорових полів щита. Верхній – вправо, нижній – вліво, з носовими прикрасами у вигляді кінських голів.
В центрі гербового щита покладено щиток скошений справа, лінія скошення якого виходить на лінію хвилястого розсічення. У правій частині щитка на червоному тлі білий (срібний) хрест, у лівій – на синьому тлі жовте (золоте) усміхнене сонце. Щит обрамлено декоративним картушем у вигляді вінка із зеленого дубового листя і жовтих (золотих) пшеничних колосків, обвитого синьо-жовтою стрічкою, зав’язаною під щитом двопетельним бантом. З-під банта виходить гроно калини, серед двох зелених калинових листків. У верхній частині, над щитом декоративний барокковий візерунок із-за якого (до половини) виходить золоте сонце, з прямими і хвилястими променями.

Опис прапора Волочиського району
 

002.jpgПрапор Волочиського району – прямокутне полотнище із співвідношенням сторін 2:3. Прапор складається з двох різноколірних частин утворених в результаті скошення з права на ліво. Права частина синього, ліва – червоного кольорів. В центрі полотнища зображення малого герба району.

 

 

 

Зміст символів
 
використаних у гербі та прапорі Волочиського району
Синій колір – символ краси, небесної чистоти, радості і спокою.
Червоний колір – великодушність, мужність, відвага, сміливість і наполегливість.
Золоте сонце на синьому полі – старовинний символ Поділля, до якого зараз відноситься Волочиський район. Золоте сонце – символізує життєдайність, багатство, щедрість, доброту.
Срібний хрест на червоному полі – давній символ Волинської землі, в межах якої тривалий час знаходилась територія Волочиського району.
Золоті струги (човни) – ілюструють факт закладений у назві території "Волочищина”, пізніше у назві її адміністративного центра – міста Волочиська, що пов’язаний із переміщенням по суші, з однієї в іншу, наявних в даній місцевості тоді судноплавних річок (Случа, Бужка, Збруча і Смотрича).


http://volrada.km.ua/
Переглядів: 840 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]