Головна » 2014 » Вересень » 3 » Наш сайт переїхав на новий адрес www.volochisk.org.ua
09:59
Наш сайт переїхав на новий адрес www.volochisk.org.ua

Увага для наших відвідувачів сайту Волочиськ ми переїхали на новий сайт даний сайт залишається але обновлятись більше не буде тому ласкаво просимо на наш новий сайт http://www.volochisk.org.ua/

Коротка історична інформація про місто Волочиськ

Вперше поселення під назвою „Волочище” згадується в акті про поділ володінь князів Збаразьких від 9 липня 1463 року. Ця дата вважається сьогодні днем народження міста. Назва походить від слова „волочити”, тобто тягти волоком. За часів Галицько-Волинського князівства і в наступні віки тут проходив торговельний шлях із Заходу на Схід. Щоб перебратися через річку і її заболочені береги купцям доводилося волочити свої вантажі. На цьому шляху, по обох берегах Збруча виникло два поселення з назвою Волочище. Одне з них, розташоване на лівому березі, в документах 1545 року названо Волочиськом.

З 1569 року по 1793 рік Волочиськом та його околицями володіли польські землевласники. Поселення зазнавало частих набігів завойовників. Кримська орда спустошила його в кінці ХV століття, польські жовніри майже повністю спалили його в 1580 році. Великого руйнування зазнало містечко від турецько-татарської навали в 1672-1674 роках.

Економічний розвиток містечка розпочинається з ХV111 століття.

В 1772 році новий власник Волочиська Фрідріх Мошинський за чотири верстви на схід від містечка закладає село Фрідріхівку. З цих двох населених пунктів у 1956 році утворилось селище міського типу, а в 1970 році – місто районного підпорядкування Волочиськ.

Після возз’єднання Правобережної України з Росією, Волочиськ ввійшов до складу Староконстянтинівського повіту Волинської губернії.

Переглядів: 4741 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]