Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 13 14 »

Зміни в графіку руху поїздів формування Південно-Західної залізниці

Південно-Західна залізниця отримує великі збитки від пасажирських перевезень. За оцінками фахівців, система руху пасажирських потягів не змінювалась з радянських часів, за цей час значно поширилась система інших видів пасажирського транспорту, багато з'явилося різноманітних маршрутів як автобусного, так авіасполучення.

Сьогодні фахівці «Укрзалізниці» розробили автоматизовану систему аналізу пасажиропотоку, кількість пасажирів у кожному поїзді, зупинки, посадку-висадку тощо. Саме тому на підставі аналізу та з метою зменшення збитків у пасажирських перевезеннях Південно-Західна залізниця змушена переглянути графік курсування поїздів Столичної магістралі.

... Читати далі »
Просмотров: 562 | Добавил: admin | Дата: 08.11.2011 | Комментарии (0)

Профілактика грипу та інших гострих респіраторних інфекцій

Профілактика грипу та інших гострих респіраторних інфекційУ зв’язку з загрозою можливого спалаху захворювань на гострі респіраторні інфекції (ГРІ) Міністерство охорони здоров’я України нагадує усім жителям України про основні методи профілактики захворювання.

ГРІ – це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-краплинним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів. 
Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, осо ... Читати далі »
Просмотров: 525 | Добавил: admin | Дата: 08.11.2011 | Комментарии (0)

Чонрні лелеки Волочиський район 

18 вересня мені довелось пасти корів в селі Тарноруда я дуже здивувася був вже вечір година 6-та побаченому на спущеному ставку де плеса залишилось 15х30 метрів а глибина не перевищувала 1 метра

сиділи звичайні сірі цаплі штук з 5  а мій погляд привернули образи не схожих на чапель птахів коли раптом вони злентіли то я зрозумв що це лелеки. Зробивши кілька кіл над ставком вони сіли знову я підійшов знову і моєму погляду відкрилиьсь 7 штук чорних лелек я спочатку не повірив а підійшовиши на відстань метрів 80 вони злетіли і сіли на схилі гори я повернувся до корів.  В Україні чорних лелек нараховується 400 - 450 пар і побачити їх вважається великою удачею та рідкістю. Я побачив я ... Читати далі »
Просмотров: 60702 | Добавил: admin | Дата: 21.09.2011 | Комментарии (2)

Осінь пора грибів Збираємо гриби Волочиський район


Їстівні гриби

Гриби, як відомо, дуже велика група організмів, що нараховує десятки тисяч видів. Людина споживає лише Білий гриб незначну їх частину. їстівними вважають гриби, з яких після чищення і промивання можна готувати різні страви— смажити, тушкувати, варити, маринувати, солити.
На Україні росте близько двохсот видів їстівних грибів. Та через необізнаність, упереджене ставлення до окремих видів знаходять своє застосування лише 10—15 видів.
В лісах нашої республіки зустрічаються білі гриби, підберезники, підосичники, маслюки, моховики, грузди, рижики, вовнянки, ... Читати далі »

Просмотров: 3404 | Добавил: admin | Дата: 11.09.2011 | Комментарии (0)


 З корисністю спиртних напоїв пов'язано багато помилок і навіть міфів. Наскільки вони відповідають дійсності?



Міф 1. З допомогою алкоголю можна швидко зігрітися.

Алкогольні напої часто називають міцними. Чому? Люди впевнені в тому, що спирт має зігріваючий ефект. І для замерзлої людини ковток чогось міцного - найкращі ліки. 


У подібному твердженні міститься лише маленька дещиця істини. Справа в тому, що при охолодженні допомагають приблизно 50 грамів горілки або коньяку. Вони розширюють судини і нормалізують кровопостачання внутрішніх органів. Наступні ж дози алкоголю підсилюють кровообіг в шкі ... Читати далі »
Просмотров: 528 | Добавил: admin | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)