Головна » Статті » Спорт

„Збруч-астарта” став чемпіоном

„Збруч-астарта” став чемпіоном



ФК „Збруч-астарта” (Волочиськ), здобувши виїзну нічию 0:0 з ФК „Случем” (Старокостянтинів), офіційно став володарем чемпіонських нагород, а тренер команди Ігор Шишкін другий рік поспіль здобуває перше місце в обласному футбольному чемпіонаті серед команд вищої групи.

 

Дунаєвецька команда "ІНАПІК” вже забезпечила собі другу позицію, з чим і можна привітати цей колектив. Доля третьої сходинки ще не вирішена, будемо очікувати результати пропущених ігор.

 

Незважаючи на безгольові дії суперників, поєдинок виявився цікавим та бойовим зі значною кількістю небезпечних моментів, здебільшого біля воріт господарів поля. Проте, першими реальну нагоду забити гол мали саме футболісти ФК „Случ”. Асистент та арбітр в полі не розібралися у моменті з офсайдом. Лайнсмен дав відмашку, сигналізуючи про положення поза грою, однак арбітр у полі проігнорував жест колеги і дав можливість закінчити епізод, внаслідок котрого м’яч після удару Скотецького влучив у поперечину. По суті – це був єдиний момент господарів за увесь матч відзначитися. Решту ігрового часу підопічні Івана Сторожука відчайдушно оборонялися.

 

Гравці ФК „Збруч-астарта” з перших хвилин будували свої атаки, використовуючи увесь плацдарм футбольного поля. Особливо старався центральний півзахисник Ігор Бадло, який здебільшого виступав організатором атакувальних дій. Саме Ігор на 8-ій хвилині видав непоганий пас в розріз на вільного Брянського, проте у найкращого бомбардира чемпіонату м’яч звалився з ноги і став легкою здобиччю Ковальчука. За чотири хвилини Іванців, прорвавшись флангом, виконав навісну подачу в район 11-ти метрової позначки. У боротьбі за верховий м’яч захисники винесли смугастого за межі штрафної, щоправда, прямісінько на Глушка, удар котрого прийшовся повз ворота. Через дві хвилини епізод повторився, але на цей раз Брянський ударом головою пробив вище воріт. На 24-ій хвилині Бадло мав відмінну нагоду відкрити рахунок. Штрафний удар у 24-ох метрах від воріт ніс у собі неабияку небезпеку, знаючи про вміння півзахисника ФК „Збруч-астарта” виконувати штрафні. Однак на цей раз точність Ігоря підвела. М’яч пройшов ледве над лівою дев’яткою. Послідуючі хвилини пройшли за домінування гостей, яке могло завершитися результативною атакою на 43-ій хвилині. Ціх, обігравши двох суперників, наніс прицільний удар з 22-ох метрів – воротар був напоготові.

 

Друга половина мало чим відрізнялася від першої. Гості наполегливо шукали щастя біля протилежних воріт, а гості відчайдушно відбивалися. Але і вони були б безсилі, якби на 55-ій хвилині Ціх та Борисевич розібралися, кому замикати флангову передачу. Натомість, завадивши один одному момент втратили. Більше креативності в атакувальних діях гостей з’явилося після виходу на поле Автанділа Гвіанідзе, який славиться вмінням віддати гольовий пас. За 15-ть хвилин проведених на полі Гвіанідзе двічі створював для партнерів ідеальні моменти, проте у першому епізоді Чорний з 13-ти метрів пробив сильно, але по центру, і м’яч став легкою здобиччю воротаря, а на 86-ій хвилині удар головою Плонського був неточним. Міг Гвіанідзе і завдяки власним індивідуальним діям стати героєм матчу, але після його удару за меж штрафної м’яч намертво взяв Ковальчук. Останній шанс забити гол втратив Чорний. Вже у компенсований рефері час Чорний з воротарської лінії розстрілював кіпера господарів, однак і в цій складній ситуації страж воріт ФК „Случ” зіграв бездоганно, ліквідувавши загрозу. У підсумку нульова нічия 0:0, яка принесла гостям чемпіонство, а про господарів залишила приємне враження.

 

Автанділ Гвіанідзе, гравець ФК „Збруч-астарта”: „На такому полі важко грати у нормальний футбол, легше руйнувати, аніж створювати. Не першу гру на нас давить статус чемпіонства, та й суперники значно додали у другому колі. Усю турнірну дистанцію ми провели рівно, без особливих потрясінь, гадаю, мало у кого були сумніви, що ми станемо чемпіонами”

 

Ігор Шишкін, тренер ФК „Збруч-астарта”: „Враження від гри двояке. Хотіли виграти, однак на заваді стала велика кількість технічного браку. Хоча хлопців я розумію, на такому полі важко грати у комбінаційний футбол. У другому колі команда має проблеми з реалізацією гольових моментів. Сьогодні тотальна перевага за моментами, проте до логічного завершення справи так і не довели. Приємність очікувала від звістки про результат гри у Дунаївцях, де місцева команда програла у Полонному”.

Категорія: Спорт | Додав: admin (01.07.2011)
Переглядів: 622 | Теги: футбол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]