Головна » 2011 » Липень » 1 » Обілляли фарбою пам’ятник Леніну у Волочиську
17:45
Обілляли фарбою пам’ятник Леніну у Волочиську
Тривожні очікування грандіозних акцій протесту не виправдалися. Мітинг "Повстань, Україно”, що пройшов у Тернополі на Театральному майдані, не був велелюдним. 


Площа 16 вересня була заповнена менш ніж наполовину. Можливо, основною перешкодою стали несприятливі погодні умови — було досить холодно і дощило. В основному на майдан прийшли люди старшого віку. Також на площі були помічені і високі чини з правоохоронних органів, представники політичних та громадських організацій. Усе пройшло на диво мирно, без будь-яких ексцесів.


Виконуючий обов’язки голови обласної організації партії "Батьківщина” Василь Деревляний у своєму виступі зазначив, що дана акція повинна покласти край корупції, бандитизму і злидням. За його словами, влада робила усе, щоб ця акція не відбулася. Разом з тим їм таки вдалося відправити 250 тернополян автобусами й бусами у Київ на столичну акцію протесту. Ще понад сотню представників краю подалися до столиці залізничним транспортом. Щоправда, Деревляний спростував і назвав провокацією інформацію, поширену загальноукраїнськими ЗМІ про те, що тернополяни дорогою до Києва обілляли фарбою пам’ятник Леніну у Волочиську Хмельницької області.

Після мітингу опозиціонери розбили намети біля будинку облдержадміністрації і розпочали безстрокове пікетування з вимогою відставки президента Л. Кучми. Щодня тут о 12 і 18 годині сили опозиції проводитимуть віче, на якому вони будуть інформувати про розвиток подій акції. Адже, за словами пана Деревляного, на телебаченні про це правди не скажуть.

На мітингу від соціалістів виступили Василь Богачук і Олександр Остапчук, від УРП "Собор” — Тарас Вашків і Володимир Долинний, керівник депутатської групи "Наша Україна” в облраді Іван Гавдида. Від тернопільських комуністів слова не мав ніхто.
Переглядів: 660 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]