Головна » 2012 » Березень » 20 » БІБЛІОТЕКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ РОЗВИВАТИМУТЬСЯ ЗА ПІДТРИМКИ ПРОГРАМИ "БІБЛІОМІСТ"
11:07
БІБЛІОТЕКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ РОЗВИВАТИМУТЬСЯ ЗА ПІДТРИМКИ ПРОГРАМИ "БІБЛІОМІСТ"
Програма «Бібліоміст» спільно з Міністерством культури України працює над модернізацією системи публічних бібліотек в Україні. Вона впроваджується Радою міжнародних наукових досліджень і обмінів (IREX) завдяки гранту від Фундації Білла та Мелінди Гейтс. У рамках програми понад 1600 публічних бібліотек в Україні буде обладнано комп’ютерами для надання вільного доступу до мережі Інтернет. Ця програма діє і на Хмельниччині та вже має певні позитивні напрацювання.

Зокрема, завдяки плідній співпраці з обласною та місцевою владою, зроблено вагомий внесок у розвиток інформаційної інфраструктури нашого краю. Так, уже обладнано 10 бібліотечних систем: 28 сіл, 6 міст  і 9 районів отримали 150 комп’ютерів, 40 сканерів, 40 наборів мережевого обладнання на суму близько 737 577 грн. Три бібліотеки отримали гранти на проекти місцевого розвитку на суму 34 456 грн. Також у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці з 2010 р. діє регіональний тренінговий центр. Цей заклад отримав 10 комп’ютерів з програмним забезпеченням, мультимедійний проектор, принтер, сканер та мережеве обладнання вартістю 62 435грн. На організацію роботи центру та навчання бібліотекарів області було надано грантових коштів у розмірі близько 349 064 грн. Завдячуючи підтримці облдержадміністрації, досягнуто конкретних результатів забезпечення жителів регіону доступом до сучасних технологій, навчання і розвитку.

У 2012 році «Бібліоміст» планує обладнати ще близько 700 бібліотек по всій країні. З метою отримання обладнання 11 районів Хмельницької області приймають участь у конкурсі.

Задля інформування населення про нові можливості, які відкривають сучасні бібліотеки, модернізовані за сприяння облдержадміністрації та райдержадміністрацій, програма «Бібліоміст» у лютому-квітні 2012 р. проводить соціальну кампанію під девізом «Майбутнє починається в сучасній бібліотеці». У рамках кампанії заплановано розміщення білбордів, банерів, постерів, а також показ телевізійних роликів про сучасну бібліотеку.

Переглядів: 539 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]